Rólunk

 

 

 

Vendéglátás. Klasszikus, a szíveslátás örömét is kifejező zamatos hangzású szó.

Története van, tradíciói, gyökerei, amit a szakma iránti elkötelezettségből őrzünk és tisztelünk. Ápoljuk hagyományait, ugyanakkor készek vagyunk befogadni az újat, a korszerűt. Az emberi társas élet legnyilvánvalóbb velejárója, átszövi mindennapjainkat, akár vendéglátók vagyunk, akár vendégek. Bizonyára mindenki érezte már azt az örömet, amit egy jól elkészített étel, egy szépen terített asztal vagy egy korty zamatos bor adhat. Számos író, költő fogalmazta meg ezt az érzést - elég, ha Krúdy sorait olvasva érezzük szánkban az igazi húsleves ízét. Különös izgalmat jelent tanulmányozni más népek, nemzetek étkezési, gasztronómiai szokásait, kipróbálni sajátos ízeik varázsát. Megérezni az egzotikus fűszerek illatát, ételeinket gazdagítani, megteremteni az igazi íz harmóniát. Az ételkészítés alkotás a vendéglátás szépsége, ugyanakkor nehézsége sajátos összetettségéből adódik. Specifikumát az elvégzett folyamatok, a felhasznált nyersanyagok sokfélesége, az emberi tényezők fontossága, a fantázia, a kreativitás jelentik.

Szakmai tevékenységünket számos íratlan és írt szabály kíséri. íratlan szabályok azok, melyeket a szakma kiváló, méltán világhírűvé vált nagyjai hagytak ránk, aki megteremtették a magyar vendéglátás gyökereit, akiknek köszönhetjük, hogy gasztronómiai szokásainkat, ételeinket, ízeinket, borainkat számon tartják a világon.

Az írott szabályok ennél sokkal prózaibbak, jogszabályok, rendeletek, előírások sokasága. Szakmai tevékenységünket eddig is számos jogszabály, élelmiszerkezelési és biztonsági előírás szabályozta, melyet hatóságilag ellenőriztek, számon kértek. Egyik oldalról tudomásul kellet vennünk a kis cégünk alkalmazkodási kényszerét, az integráció szükségszerűségét. Másfelől annak a felelőssége, hogy vendégül látunk, ételeinket fogyasztásra kínáljuk, garantáljuk annak minőségét, tisztaságát, elkészítésének és elfogyasztásának megfelelő körülményeit.

Várom Önt is szeretettel: Szép napot kívánva:

Brilla István